inspecteur-boelens-school
Navigation

Rupsen zoeken in de Pluktuin

 

1. Courgettebloem met aardhommel. 2. Oost-Indische kers  @Talitha 3. Mooie roze bloem @Talitha 4. Hommels op zonnebloem @Ivan 5. Joep en spin(hooiwagen) 6. De rupsen in het bakje.       

Bij het vak ‘mens & natuur’ werken klas 1 en 2 samen aan verschillende onderwerpen. Het vak is een combinatie van biologie, natuurkunde en scheikunde en leent zich uitstekend voor ontdekkend leren. In lokaal 6 hebben we dan ook vleesetende planten, wandelende takken en een dikke keverlarf. Deze laatste zal zich binnenkort gaan verpoppen tot een kever. Ivan vroeg of we ook een insect konden nemen waar een mooier dier uit een pop kon komen? ‘Ja, dat kan’ wist weer een andere leerling: ‘uit een pop kan ook een vlinder komen, maar dan moet je wel eerst een rups hebben.’ Daar hadden Kenji en Sabine wel een oplossing voor: de pluktuin.

Vrijwel iedere dag hebben klas 1 en 2 KeuzeWerkTijd-uren (KWT). Tijdens deze uren kiezen de leerlingen wat ze willen doen, bijvoorbeeld huiswerk maken, extra ondersteuning voor een vak of een opdracht. De leerlingen mogen ook zelf ideeën aandragen en zo was het plan om naar de pluktuin te gaan om rupsen te zoeken geboren. Kenji had contacten bij de pluktuin en maakte voor de klas een afspraak. We werden hartelijk ontvangen door de vrijwilligers van de pluktuin. Al snel werden we naar de broccoli en boerenkool gebracht, want daar zaten veel rupsen van zowel groot als klein koolwitje. Het verzamelen van de rupsen ging snel en we hebben een flink aantal meegenomen naar school. De leerlingen hebben verder mooie foto’s gemaakt van bloemen en insecten die ze in de pluktuin konden vinden en er waren ook lekkere aardbeien en frambozen. De rupsen wonen nu in een bakje in het lokaal ze zijn al een keer ontsnapt en weer gevangen door Jasper.  Nu is het wachten op het moment dat de rupsen vlinders worden…

Marcel Edelenbos

Wij beantwoorden graag al uw vragen

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie over onze school? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier of ons bellen op 0519 – 531620.

Wilt u liever direct contact met een van onze medewerkers? Ga dan naar de contactpagina voor alle contactgegevens.

Bekijk contactgegevens

Vul in en verstuur